perjantai 19. syyskuuta 2014

Suklaabrowniet maapähkinävoikuorrutteella

Syyskuu on täydessä käynnissä, ja jokin alkukantainen osa minussa käskee valmistautua syksyyn ja talveen jo valmiiksi käpertymällä viltteihin ja villasukkiin, juomaan kuumaa chaiteetä ja herkuttelemaan täyteläisillä lohturuuilla. Vielä pitäisi malttaa kenties hetki kun lämpömittari ulkona näyttää päivisin plus kahtakymmentä, mutta kun ei tahtoisi! Teen siis kompromissin; päivänvalolla ulkoilen ja nautin lämmöstä, illalla pimeän tullen leivon brownieita ja viihdytän itseäni hömppäjutuilla. Okei?

Tämä resepti toimii kahdella yhtäläisen mahtavalla tavalla. Voit syödä browniet ilman kuorrutetta uunituoreena, lämpöisenä ja lohduttavana tai seuraavana päivänä jääkaapissa mehevöityneenä ja täyteläisellä kuorrutteella kruunattuna. 




Suklaabrowniet

(Gluteeniton, maidoton. Pieni vuuallinen.)

- 1dl tummaa riisijauhoa
- 1dl (raaka)kaakaojauhetta,
tai puolet ja puolet
- 0,5dl kookossokeria
- 1tl pikakahvijauhetta
- 1tl leivinjauhetta
- 1/4tl suolaa
- 1/4tl vaniljajauhetta

- 2dl bataattisosetta
- 2 luomukananmunaa
- 5-6rkl (sulaa)kookosöljyä
- 2rkl vaahterasiirappia

(+iso kourallinen kaakaonibsejä)








Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaakaojauhe kannattaa sihdata jos ei pidä paakuista. Sekoita omassa astiassaan kosteat aineet ja yhdistä seokset. Sekoita lopuksi taikinaan kaakaonibsejä tai rouhittua tummaa suklaata. Paista leivinpaperilla vuoratussa tai hyvin rasvatussa vuuassa 15 minuuttia. Haarukalla tökätessä piikkeihin ei tulisi jäädä taikinaa.



Maapähkinävoikuorrute

(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen.)


- 3rkl maapähkinävoita
- 4tl vaahterasiirappia
- 3rkl soijamaitoa tms kasvimaitoa
- ripaus laatusuolaa






Sekoita ainekset keskenään. Älä lisää suolaa jos maapähkinävoisi on valmiiksi suolattua. Paitsi jos pidät erityisesti suolaisen ja makean yhdistelmästä, ripottele suolaa hieman levitetyn kuorrutteen päälle.

Voit lisäksi koristella brownieita hauskasti, esimerkiksi pähkinöillä ja puffatuilla muroilla. Käytin kvinoamuroja niiden hauskan nonparellimaisuuden vuoksi. Myös popcornit olisivat superhauska lisä!









Pysykää kuulolla, lähiaikoina tulossa myös toinen maapähkinävoi-brownieresepti jossa pähkinävoi on pyörteinä taikinan joukossa. Onhan sitä nyt pakko kokeilla molempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti