maanantai 18. elokuuta 2014

Kvinoapuuro

Kesä on kaihoisasti vaihtumassa seuraavaan vuodenaikaan, mutta uudet tuulet ja lämpötilat tuovat mukanaan omat parhaat puolensa. Varoitan jo valmiiksi kesäkissoja, luvassa on jo syksyfiilistelyä: pimenevät illat, kynttilänvalo, murretut värit, neuletakit, loputtomat teekupilliset, raikas tuoksu ilmassa ja rauhoittava sateenropina nukkumaan käydessä. Edellämainitut asiat inspiroivat tätä makean mausteista kvinoapuuroa.






Mausteinen kvinoapuuro

(Maidoton, gluteeniton, vegaaninen*.)

Puuro:

- 1dl kvinoahiutaleita
- 1ps (vanilja)chaiteetä
- 3dl vettä
- 1/2tl ceylonkanelia
- 1/2tl vaniljajauhetta
- 1/2tl kardemummaa
- 1-2tl kookossokeria
- ripaus laatusuolaa


Halvakastike:

- 1rkl tahinia
- 1tl juoksevaa hunajaa


Pinnalle:

- puolikas nektariini
- ceylonkanelia
- pellavansiemeniä
- manteleita

*jos vaihdat hunajan agaveen tai vaahterasiirappiin






Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Anna chaiteepussin uida vedessä muutama minuutti. Lisää kvinoahiutaleet ja mausteet ja keitä kuten puuroa normaalisti. Kvinoahiutaleet kypsyvät mielestäni hieman kaurahiutaleita nopeammin, alle 10min.

Valmista puuron tekeytyessä halvakastike tahinista ja hunajasta. Siivuta nektariini lohkoiksi ja lisää heti valmiin kuuman puuron päälle. Valuta päälle halvakastike ja ripottele manteleita ja siemeniä sekä hieman kanelia pinnalle. Jos haluat erityisen karamellista ja makeaa, ripottele vielä pinnallekin kookossokeria.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, kuulostaa aivan ihanalta ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu :) kiva kun löysit blogiin!

      Poista