lauantai 14. kesäkuuta 2014

Savuinen punajuurikeitto

Punajuuri vetää tällä hetkellä minua puoleensa kaikissa mahdollisissa muodoissaan. Tänään terveyspommi pääsi sävyttämään meidän taloudessa kasviskeittoa. Ja tulipa vahingossa aika hyvää - niin hyvää että tekin saattaisitte hyötyä kokeilusta.



Savuinen punajuurikeitto

(Kahdelle. Vegaaninen, maidoton, gluteeniton.)

- 1 pienehkö bataatti
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 punajuuri
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 keskikokoinen sipuli
- 1 tuore punainen chili
- tilkka kookosöljyä
- 200ml kaurakermaa
- vettä haluamaasi koostumukseen
- 1rkl savupaprikamaustetta
- 1tl ruususuolaa
- muutama rouhaisu Seafood&Fish
maustesekoitusta
- muutama rouhaisu Roasted
Garlic & Pepper maustesekoitusta
- 1/2tl kurkumaa
- 1tl agavesiirappia/hunajaa






Pese, kuori ja pilko bataatti, porkkanat ja punajuuri. Paloittele suupalan kokoisiin paloihin ja höyrytä kunnes antavat periksi haarukalle. Kuullota kuoritut ja pilkotut sipuli, valkosipuli ja chili kookosöljyssä kattilan pohjalla pehmeiksi. Siirrä pois levyltä ja lisää höyrytetyt kasvikset, kaurakerma ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi ja lisää vettä kunnes saavutat mieleisen koostumuksen. Koristele ruokayrteillä, siemenillä ja nautiskele.

Jos haluat, voit paahtaa mausteita hetken lisäämällä ne joukkoon kuullottaessasi sipuleita. Kaurakerman sijaan voit hyvin käyttää muuta kasvipohjaista ruokakermaa, kookosmaitoa tai ihan vain maitoa jos käytät sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti