maanantai 19. toukokuuta 2014

Kauratuorepuuro

Lempilapseni aamiaispöydässä lienee kaurasta ja chiasta kiepautettu tuorepuuro. Maultaan mieto ja pehmeä ja koostumukseltaan täyteläinen puuro tekeytyy yön aikana jääkaapissa ja on aamulla valmis nautittavaksi hitaasti auringonpaisteessa tai huitaistavaksi naamariin pakasterasiasta bussinpenkissä (tapahtunut useammin kuin kerran). 

Reseptissä en suosittele pikakaurahiutaleita. Suurilla hiutaleilla saat paremman koostumuksen ja hitaammin vapautuvaa voimaa päivään. Kauraa ranteeseen, nyt ja ikuisesti.






Kauratuorepuuro

(Yhdelle. Gluteeniton, maidoton, vegaaninen, raw.)


- 1dl isoja kaurahiutaleita
- 1rkl chiasiemeniä
- 1 scoop riisiproteiinia
- 1rkl macajauhetta
- 1rkl tocotrienolsia
- 1tl lucumajauhetta
- 2-3dl mantelimaitoa
- loraus vanijauutetta
- hieman steviaa tai hunajaa
- maun mukaan kanelia ja kardemummaa
- ripaus laatusuolaa


Sekoita kuivat aineet keskenään kannellisessa rasiassa tai astiassa. kaada päälle mantelimaito ja sekoita. Laita jääkaappiin tekeytymään muutmaaksi tunniksi tai yön yli. Sekoita halutessasi vielä hetken päästä kaappiin laittamisesta ja uudelleen aamulla. Nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa.





Sovellukset:

Kaakao-gojipuuro: 1-2rkl raakakaakaojauhetta, pieni kourallinen gojimarjoja, lisää makeutusta ja kaakaonibsejä
Mustikkapuuro: 1rkl mustikkajauhetta ja reilusti mustikoita
Sitruunaleivospuuro: 2 reipasta rkl soijajogurttia, maun mukaan luomusitruunan kuorta ja muutama tippa sitruunasteviaa, reilummin vaniljaa ja makeutusta
Banaanipuuro: viipaloi joukkoon banaaninpaloja ja lisää päälle siivuja, reilummin kanelia ja kourallinen pähkinöitä
Porkkanakakkupuuro: 1 hienoksi raastettu porkkana seokseen, päälle soijajogurttia, pähkinärouhetta ja reilummin makeutusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti