perjantai 23. toukokuuta 2014

Aasialainen kaalilaatikko

Kaalilaatikko ei varsinkaan nuorempana ollut suosikkejani. Muistan lapsena ajatelleeni että se maistui ja haisi tunkkaiselta kuin kaverini mummola ja toi mieleen ikäviä pakko-syödä-kaikki-muistoja päiväkodista ja alaluokilta. Kaalilaatikko kuitenkin teki viime vuonna elämääni loistokkaan come-backin ja uusi, Alex Nurmen reseptistä muovattu aasialaisvaikutteinen vegaaninen loota on todella edeltäjäänsä freesimpi.






Aasialainen kaalilaatikko

(4 annosta. Vegaaninen, maidoton, gluteeniton.)


- 1kg varhaiskaalia
- 100g hernerouhetta
- 2 sipulia
- 1 tuore punainen chili
- 1-2rkl kookosöljyä
- 8dl kasvislientä
- 1,5dl tummaa puuroriisiä
- 0,5dl tamaria
- 1tl ruususuolaa
- 0,5tl mustapippuria
- 2rkl agavesiirappia
- 5dl kasvislientä



Keitä hernerouhetta 8 desissä kasvislientä n. 5 minuutin ajan. Siivilöi ylimääräinen neste pois siivilällä ja puristele hieman. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla.
Suikaloi kaali, sipuli ja chili ja kuullota isossa kattilassa kookosöljyssä kunnes pehmenevät. Kaada joukkoon 5dl kasvislientä ja riisi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
Kaada ainekset uunivuokaan ja pidä 180 asteisessa uunissa tunnin verran. 






Ruoka.fi:n alkuperäisestä reseptistä löydät ohjeen myös täydelliseen lisukkeeseen, chili-inkivääripuolukoihin! Käytä terveellisempään versioon ruokosokerin sijasta kookossokeria ja rypsiöljyn tilalla kookosöljyä tai pähkinäöljyä. Itse lisäsin koko komeuden päälle myös lusikallisen ravintohiivaa ja omaksi ilokseni herneenversoa.

Hus kaalilaatikkotraumat, tervetuloa ihana arkiruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti